باید ها و نباید های تعویض مفصل زانو در سالمندان

باید ها و نباید های تعویض مفصل زانو در سالمندان

مدیریت
زمان مطالعه: ۵ دقیقه
۱۵ اسفند ۱۴۰۲
پزشکی

 

سن مناسب جراحی تعویض مفصل زانو چیست؟

 

بیشترین جراحی تعویض مفصل زانو یا ایمپلنت زانو در سنین بالای 50 سال انجام می‌شوند. هرچه سن بالاتر می‌رود، امکان اثربخشی درمان‌های جایگزین کاهش یافته و تعویض مفصل زانو در سالمندان ضروری‌تر می‌شود. البته شیوع آرتروز، به‌عنوان شایع‌ترین دلیل تعویض مفصل زانو، با افزایش سن بیشتر هم می‌شود. خانم‌ها در سنین 45 تا 50 سال، و آقایان در سنین 55 تا 60 سال علائم اولیه آرتروز را نشان می‌دهند.

 

 

نکته مهم اینکه درد هنگام راه رفتن بعد از عمل تعویض مفصل زانو و انجام حرکت‌های ورزشی، طبیعی است. شاید پاهای بیمار متورم هم بشوند. اما کاهش درد، بازیابی توان و دامنه حرکتی و کاهش وابستگی به دیگران، مهم‌ترین مزایای جراحی تعویض مفصل زانو در سالمندان هستند.نکته دیگر اینکه روش جراحی، جنس پروتز زانو و مراقبت‌های بعد از عمل، برای بیمارانی که سن‌وسال بیشتری دارند، باید به‌دقت برنامه‌ریزی شوند. به همین خاطر، توصیه می‌کنیم به پزشک مجرب مراجعه کنید.

 

 

بهبودی بعد از تعویض مفصل زانو در سالمندان چقدر طول می‌کشد؟

 

بهبودی بعد از ایمپلنت زانو بسته به روش جراحی و آسیبی که به زانو وارد شده، ممکن است بلافاصله بعد از به هوش آمدن باشد یا چند روزی طول بکشد.فیزیوتراپ به بیمار کمک می‌کند تا توان حرکتی خود را خیلی سریع به دست بیاورد. مرخصی از بیمارستان هم به‌طور معمول دو یا سه روز بعد از عمل جراحی است.بیمار بعد از رفتن به خانه، باید برنامه فیزیوتراپی را زیر نظر فیزیوتراپ انجام بدهد؛ داروهایش را به‌موقع مصرف کند، و توصیه‌های پزشک خود را موبه‌مو اجرا نماید.دوره بهبودی جراحی تعویض مفصل زانو در سالمندان حدود سه ماه است. بسیاری از بیماران طی دو تا سه هفته اول، به عصا یا واکر نیاز دارند.طی یک تا یک‌ونیم ماه بعد از عمل، درد و تورم کاهش زیادی یافته، و دامنه حرکتی زانوی بیمار خیلی بهتر می‌شود. در این دوره، باید جلسه‌های فیزیوتراپی بسیار جدی گرفته شوند.در نهایت اینکه بهبودی کامل و راه افتادن مفصل زانوی جدید حدود دو سال طول می‌کشد. در این مدت، بافت زخم هم خوب شده، و ماهیچه‌ها با ورزش و حرکات فیزیوتراپی ترمیم می‌شوند.

 

 

جمع‌بندی

 

تعویض مفصل زانو در سالمندان و افرادی که آرتروز شدید دارند، و دامنه حرکتی‌شان خیلی کاهش یافته، ضروری است. این عمل جراحی باعث از بین رفتن درد زانو و افزایش توان حرکتی در فرد می‌شود. البته کسانی که کمتر از 50 سال دارند، می‌توانند سراغ درمان‌های جایگزین بروند.

اگر پرسشی درباره انواع روش‌ها و رویکردها در جراحی تعویض مفصل زانو یا همان ایمپلنت زانو دارید، حتما بقیه مقاله‌های وب‌سایت دکتر امین جواهری را بخوانید. ما درباره پرسش‌های پرتکراری که دریافت می‌کنیم، مقاله‌های به‌روز و جامعی نوشته و منتشر می‌کنیم، تا شما هر چه سریع‌تر، پاسخ آن‌ها را پیدا کنید.

 

۰
۲۸
مطاب مشابه
مدیریت
زمان مطالعه: ۵ دقیقه
۱۵ اسفند ۱۴۰۲
جراحی تعویض مفصل زانو برای همه سنین راهکار مناسبی نیست. پزشک متخصص به‌طور معمول به کسانی ایمپلنت زانو را توصیه می‌کند که 50سالگی را گذرانده‌اند. البته سبک زندگی و وضعیت کلی سلامت بیمار، آسیبی که به زانو وارد شده، میزان درد و مقدار تحرک زانو، همگی روی انتخاب بهترین روش درمان زانو درد تأثیر دارند. در این مقاله، به توضیح تعویض مفصل زانو در سالمندان می‌پردازیم.
۰
پزشکی
سعید صادقی
زمان مطالعه: ۶ دقیقه
۲۶ دی ۱۴۰۲
نام بیماری پارکینسون را برای سالمندان بیشتر به کار می‌برند زیرا این بیماری در افراد بالای 60 سال بیشتر اتفاق افتاده و تنها 5 تا 10 درصد در افرادی که سنین زیر 50 سال دارند به این بیماری مبتلا می‌شوند.در بین سالمندان بیماری پارکینسون بعد از آلزایمر شایع‎‌ترین بیماری است. این بیماری در اثر اختلال سیستم عصبی مرکزی رخ می‌دهد که از هر 100 نفر یک نفر را مبتلا می‌کند. در سالمندان بالای 60 سال احتمال بروز این بیماری بیشتر است.در اثر ابتلا به این بیماری طیف وسیعی از مشکلات حرکتی و غیر حرکتی بروز پیدا می‌کند که ممکن است با نشانه‌های پیری اشتباه گرفته شود. رفته رفته با شدت گرفتن علائم بیماری پارکینسون فرد تعادل خود را از دست داده و در راه رفتن خود دچار مشکل می‌شود.
۰
پزشکی
دیدگاه ها
هنوز دیدگاهی ثبت نشده است